Yvonne
Dankzij de ontspanningstechnieken en de tips voor de rol van je partner,kijk ik terug op 2 positieve bevallingen. Mijn eerste bevalling werd medisch en dit was niet hoe ik het voor ogen had. Toch heb ik in het ziekenhuis veel aan mijn ontspanningsoefeningen gehad,heeft mijn partner me goed kunnen ondersteunen en wist ik goed welke interventies ik wel of niet wilde en kon ik goed uitleggen aan de medici waarom,ondanks dat het mijn eerste bevallin was. Bij de tweede bevalling ben ik thuis in bad bevallen, en heb ik mijn zoontje zelf onder water aangepakt en dit was de meest serene en bijzondere ervaring in mijn leven. Door goed geïnformeerd te zijn en opje lichaam te durven vertrouwen heb ik beide bevallingen zonder pijnbestrijding en andere ingrepen kunnen volbrengen. Daar ben ik ontzettend dankvaar voor,alle vrouwen verdienen het om zo hun bevalling te beleven.
Sandra
Ondanks dat mijn bevallingen totaal anders liepen dan verwacht en de laatste eindigde in een keizersnede, kijk ik terug op 2 prachtige ervaringen dankzij de cursus bij Esther. Ook op andere gebieden heb ik er nu (1,5 jaar later) nog steeds iets aan. Ik heb nu bijvoorbeeld veel beter mijn ademhaling onder controle bij de tandarts of als ik bloed moet laten prikken. Goed om te weten: voor de partners is het ook erg toegankelijk. Mijn vriend was voorafgaand nogal sceptisch, maar was na 1 avond overtuigd van het effect van hypnobirthing. Gun jezelf deze cursus!
Chantal Horsthuis
Esther kwam bij ons toen ik zwanger was van ons tweede kindje. Ik kwam per ‘toeval’ in aanraken met ‘relaxed bevallen’ en was eigenlijk een beetje laat met hulp inschakelen. Esther schakelde heel snel een bood een privé cursus aan. Ze kwam bij ons aan huis en kom heel goed aanvoelen wat ik nodig had en daardoor heeft ze me super veel vertrouwen gegeven. En daardoor is mijn droombevalling werkelijkheid geworden. Ook al sta je er sceptisch in en vind je het misschien een beetje spiritueel ik zou zeker aanraden om het toch een kans te geven. Nogmaals super veel dank Esther!
Rinske
Ik zag huizenhoog tegen de bevalling op. Was angstig. Een vriendin raadde hypnobirthing bij Esther aan. En dat was precies wat ik nodig had! Dankzij de technieken van Esther lukte het me om tijdens de bevalling (zelf)vertrouwen en rust te voelen. Ik kon me goed focussen en had het gevoel ‘in control’ te zijn. Het was een bevalling waarvan ik van tevoren niet had gedacht dat het kon. Ik raad nu ook al mijn vriendinnen aan om naar Esther te gaan!
Marina
1,5 jaar geleden de hypnobirthing cursus bij Esther gevolgd en wat voor mij heel duidelijk is geworden tijdens de cursus is dat ik bepaal (totdat het echt medisch wordt) en dat ik toch thuis wilde bevallen, daar voel ik mij het meest vertrouwd en kan ik ontspannen. Als je je goed voorbereid en oefent met alle opdrachten, dan kan je ontspannen de bevalling ingaan en tijdens de bevalling blijven ontspannen. En tegelijkertijd is het accepteren van alles dat komen gaat. Ik heb een echte hypnobirthing bevalling gehad, het was prachtig!
HILKE
Het was een fijne cursus. Mijn partner werd er echt in betrokken en omdat hij voldoende handvatten had en wij dankzij de cursus alles voorbereid hadden, wist hij precies hoe hij me kon bijstaan tijdens onze thuisbevalling in bevalbad. We hebben het echt samen gedaan, deze mooie, meest bijzondere ervaring uit ons leven