Christianne
Heel fijn contact, zeer goede uitleg en oefeningen omtrent hypnobirthing. Super service omtrent levering van het bevalbad en een heel fijne ervaring gehad bij gebruik van het bevalbad! Aan iedereen aan te raden!
Elise
Wij hebben de cursus door Esther als super nuttig en fijn ervaren. Zowel informatief op wat je kunt verwachten, scenario’s en eventuele keuzes die je hebt, als oefeningen om te ontspannen en met vertrouwen naar de bevalling uit te kijken. Daarnaast leer je hoe je je eigen regie kunt houden tijdens de bevalling. Uiteindelijk was mijn bevalling een flinke rollercoaster, waarbij er meerdere dingen mis liepen en er meerdere keren over een keizersnede gesproken werd. Mede dankzij deze cursus is het uiteindelijk een vaginale bevalling geworden en kan ik met een goed gevoel terug kijken op de bevalling. Wat mij betreft is deze cursus dus echt een aanrader!
Querine
Ik raad het iedereen aan om de cursus te volgen! Esther is een hele warme vrouw die ons veel inzichten heeft gegeven. Er komt veel aan bod waar ik/wij onwijs veel aan hebben gehad. Zowel tijdens de zwangerschap als bevalling.
Dankzij de cursus is mijn 2e bevalling, na de 1e traumatische, een hele fijne ervaring geworden.
Mirjam Beekman
Inmiddels hebben wij voor onze beide kinderen (Inmiddels 2 jaar en de ander 12 weken) de hypnobirthing cursus bij Esther mogen volgen. Esther heeft ontzettend veel kennis door haar medische achtergrond en geeft zoveel aan je mee om je volledig te kunnen ontspannen en overgeven aan je bevalling. Inmiddels heb ik hierdoor twee prachtige badbevallingen thuis mogen doen en vind ik bevallen fantastisch (vroeger geloofde ik die vrouwen die dat riepen nooit zo). Esther is lief, staat open voor alle vragen, wijkt van de kaders die er vaak in de medische wereld gelden af en laat je nadenken over wat jij wil en je bewust te worden dat jij de touwtjes in handen hebt. Ook als partner leer je hoe je je vrouw kunt ondersteunen tijdens de bevalling waardoor je zeer waardevol voor haar kunt zijn. Mocht er ooit nog een derde kindje in de toekomst aankomen, gaan we weer. We hebben veel cursussen gevolgd tijdens beide zwangerschappen maar deze hypnobirthing cursus van Esther is verreweg de beste. Mocht je twijfelen: echt niet doen!!! Enorme aanrader.
Chantal
Fijne cursus
Lisanne
Wij hebben de cursus gevolgd bij Najva en hebben deze als zeer prettig en informatief ervaren. Er wordt veel medische informatie gegeven, aangevuld met informatie over hypnobirthing. Er is voldoende ruimte om te oefenen met wat bij je past. Wij hadden veel aan het algemene gedachtegoed van de hypnobirthing, de ademhalingsoefeningen en de massagetechnieken. Het is erg fijn dat je partner er elke cursusdag bij is. Zo ga je de bevalling echt samen tegemoet.